ERZURUM / AZİZİYE - Ilıca Toprakkale Ziyaettin Özatalay Ortaokulu

Ziyaettin Özatalay Kimdir ?

ZİYAETTİN ÖZATALAY

Ziyaettin ÖZATALAY 1898 Yılında Erzurumda Doğdu. Henüz öğrenci iken kurtuluş savaşına katılıp Kafkas Cephesinde savasti. Savastan sonra Devlet Memuru olarak is hayatina başladi. 1938´den vefaatına kadar 15 yil boyunca T.C.D.D.Y´de Hasılat Müfettişi olarak görev yaptı. 1953 yilinda vefaat ettiginde, geride dürüst ve temiz bir hayat bırakmışti. Kizi SAYIN Bedia ÖZATALAY ise MERHUM Ziyaettin ÖZATALAY´ı ölümsüzleştirmek için bu okulu yaptirmis ve Türk Milletine armağan etmiştir.

OKULUMUZUN YAPIMINDAKi KATKILARINDAN DOLAYI

SAYIN: Bedia ÖZATALAY´a TESEKKÜR EDERiZ.

OKULUMUZDA EMEĞi GEÇEN TÜM YÖRE HALKINA, BİZLERİ HİÇ YALNIZ BIRAKMAYAN ÖGRENCİLERİMİZE, OKULUMUZDA GÖREV YAPMIŞ VE ŞUAN GÖREVİNİ YAPMAKTA OLAN BÜTÜN MESLEKTASLARIMIZA AYRICA TESEKKÜR EDERİZ.

Yayın: 01.01.1998 - Güncelleme: 04.04.2023 14:17 - Görüntülenme: 1239